Кількість кімнат: 4
Площа: 450 м2
Бюджет ремонту и реконструкции $135 000
АРХІТЕКТУРНІ ОСОБЛИВОСТІ БУДИНКУ

1. Зберегли конструкції 1-го поверху та композиційно обіграли їх;

2. Створили «дорогий інтер’єр» чотирма дорогими елементами, використовуючи: дерев’яні двері, вікна, підлогу та мармуровий камін;

3. Створили у великій ванні 2-го поверху морську атмосферу, спроектувавши кругле вікно у вигляді ілюмінатора, а стіну та стелю – єдиним цілим у формі хвилі (санвузли господарі попросили не використовувати для демонстрації);

4. Забезпечили єдиний стиль будинку, гостьового будиночка та літньої кухні з терасою.

ІСТОРІЯ І РІШЕННЯ

У цьому будинку було виконано все дуже правильно: від вибору ділянки з недобудовою до посадки всіх трав і кущиків. Тому що! — на всі перегляди перед покупкою господарі запрошували з собою архітектора, котрий після переглядів видавав свої вердикти.

Ділянка починається з лісу через дорогу і завершується річкою наприкінці городу, наполовину засіяного травою. Будинок під час купівлі виглядав совдепівською двоповерховою коробкою 80-х років із силікатної білої цегли і мав дуже пригнічуючий вигляд недобудови. Була тільки коробка без вікон та дверей, без оздоблення, але з дахом.

Виконали проект реконструкції, розібрали дах та другий поверх до половини, зміцнили фундаменти та зробили гідроізоляцію фундаментів та підвалу, максимально видозмінили дах та фасади будинку, а планування створили абсолютно нове.

До реконструкції господиня будинку весь час засмучувалась від колони на першому поверсі, яка стояла одразу при вході до будинку з фасадного боку. Вона так і говорила архітекторові: робіть, що хочете, а колону забрати! Як прибрати?

Після багатьох роздумів архітектор виносить вердикт: не забрати, а додати! Хазяйка була засмучена і навіть думала поміняти архітектора, проте її чоловік таки вмовив довіритися.

Сьогодні колони прикрашають своєю композицією весь перший поверх, який фактично весь відданий під гостьову територію та кухню, а ми спроектували ще один будинок – дітям наших замовників, що будується з нуля. Шукайте серед інших об’єктів у портфоліо (див. фото Будинок Cheese).

Оздоблювальні матеріали та сантехніка були куплені в Агроматі, світло – в Епіцентрі, меблі – в Араксі та Форумі, всі з величезними знижками (за винятком кількох позицій замовленої керамічної плитки).

Сім’я настільки любить і цінує роботу автора, що перші ескізи реконструкції, виконані в олівці, взяті в рами та розташовані на одній із стін гостьової частини будинку.

Деякі елементи, наприклад мозаїку з битої плитки архітектор малював прямо паличкою по свіжому розчину, і майстрам залишалося викласти все наче по лекалу.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.