Кількість кімнат: 8
Площа: 482м2
Рік: 2020
Завдання

Завдання на проектування склали разом із замовником, куди входило:

Звукоізоляція від / для сусідів знизу.

Збільшити кількість освітлення, продумати його так, щоб мінімально руйнувати стіни і стелю.

Мінімум уваги стінам і максимум - меблям на випадок зміни локації.

Організувати вхідну зону з великою кількістю місць в гардеробі, місцем очікування, островом для питної води, дзеркалом, місцем для жіночих сумочок, рюкзаків і тп. Коридор перетворити в корисну площу, позбутися від кривих стін забудовника, створити в ньому затишок.

Офісну кухню перетворити в домашню: забезпечити місцем для готування на весь колектив, додати витяжний канал, створити декілька локацій для колективних та індивідуальних прийомів їжі.

Лекторій і кімнату відпочинку зробити в одному просторі, створити багато локацій для мислення і натхнення.

Крім кабінетів офіс повинен містити бібліотеку, місця для роботи лежачи і все те, що відрізняє айтішні офіси від загальноприйнятих.

ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ:

Дизайн офісу для ІТ-компанії полягав в тому, щоб мінімально вкладатися в стіни, підлоги і стелі, оскільки це орендне приміщення, і максимально змістити увагу на меблі і кольорові рішення, а також освітлення, що в комплексі додасть комфорту і затишку, але не втягне замовника в глобальні ремонтні роботи. Щоб максимально скоротити час на ремонт офісу, за основу взяли раніше виконані забудовником роботи. Девізом робіт став слоган підприємства – «Великі цілі досяжні», а ми негласно додали від себе: «малими достатками».

І так, завдання зрозуміле: заховати за меблями нерівні стіни і плінтуси існуючої будівлі, максимально зменшити вартість ремонту і облаштування офісу, створити меблі, які було б легко демонтувати, і щоб вони були придатні під інші габарити приміщення з мінімальними переробками. Зробити бюджетно, з розумними цінами візуально дорогий інтер’єр офісу, здатний переїхати при необхідності.

Виходячи з цього, перепланування приміщення було не потрібне.

Замість заміни дверей вирішили замінити тільки декоративні накладки в потрібному нам кольорі.

Вхідну групу офісу забезпечили мінімальним місцем очікування, гардеробом, дзеркалом, передбачили місця для сумок, як в індивідуальних шафах, так і поруч з дзеркалом. При вході в офіс винесли слоган підприємства «Великі цілі досяжні». Решітчаста кольорова стеля «Armstrong» і освітлення – швидкі технологічні прийоми, що допомагають істотно змінити вигляд приміщення найдоступнішим способом і надати йому стилю і сучасного вигляду. Розташування об’єкту на верхньому поверсі будинку дало нам якусь технічну перевагу, і ми змогли дозволити собі удосконалити кухню і встановити витяжку, створити витяжний канал. Існуючу кухню максимально зберегли, але доповнили меблями для їдальні, барною стійкою, м’яким куточком, посадковими місцями у віконних отворах для відпочинку і натхнення. Продумали безліч непомітних розеток, так як в ІТ-компаніях навіть по коридорах всі ходять з ноутами, які стали продовженням членів команди. І таким чином на кожному розі території можна зарядити свій гаджет.

Дизайн офісу значно залежав від меблів, і незважаючи на те, що їх дизайн продуманий індивідуально, вони вийшли пристосованими до багатофункціональності та переїздів.

Порадувала і загальна вартість комплектації меблями – на майже 500м2 загальна вартість вийшла 22000 $. Навіть при тому, що виконувався дизайн інтер’єру з меблями Ікеа.

Особливу увагу було приділено конференц-залу, який вмістив в себе бар, дворівневі місця для відпочинку та валянь, зону самоти, презентаційно-лекційну частину, де для слухачів продумано найрізноманітніший вид сидінь, починаючи з лавок з м’якими сидіннями та острівних місць зі столиками, і закінчуючи стандартними стільцями і мішками для комфортної неформальної участі в дискусіях і лекціях. Конференц-зал багатофункціональний. Лекції, презентації, вечірки, відпочинок, переговорна зона, усамітнення і онлайн-спілкування із замовниками, стратегічні сесії, – далеко не весь перелік завдань для цієї кімнати. Її вирішили ізолювати шумопоглинальною підлогою «тиха хода», щоб позбутися від луни, дзвінкості і брязкоту, що виникає за рахунок розмірів приміщення і недосконалих конструкцій будинку в зоні колишнього технічного поверху, який незабаром переобладнали з технічного в нежитлове приміщення.

Проект офісу був завершений за півтора місяці з урахуванням погоджень, які проходили на трьох рівнях: з представниками замовника, з власником бізнесу і з власником приміщення.

Згодом Замовники цього проекту рекомендували нас, як надійних партнерів в сфері дизайну та ремонту своїм друзям, і таким чином в нашому портфоліо з’явилася квартира з Фрідою в ЖК “Seven”.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.