Рік: 2021
Br Apt02 View02
Br Apt02 View03
Br Apt02 View04
Br Apt02 View05
K 01 View01
K 01 View02
K 01 View03
K 01 View04
K 01 View05
K 01 View06
K 01 View07
Wc View01 0
Wc View02 0
Wc View03 1
ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ:

Дизайн-проект квартири для айтішника – максимум функціоналу, мінімум надмірностей. Київ – 2021

Затишний дизайн інтер’єру однокімнатної квартири в ЖК “Obolon Residences”, престижному комплексі з відмінною інфраструктурою. Для молодої людини створювався по точному техзавданню, яке дуже прискорило процес пошуку ідей, і вже через два тижні була узгоджена візуальна частина проекту.

Три базових кольори – чорний, білий і дерево – створили композицію, яка випромінює характер замовника: строгість і простота. Дизайн квартири в мінімалізмі і монохромі органічно пов’язав всі побажання молодого чоловіка. Комбінація 2 кольорів і фактури дерева допомогла вдало зонувати простір, доповнюючи загальну композицію приміщення.

Обговорили завдання – цілісне покриття для підлоги на всю площу квартири з метою естетичних міркувань і збереження бюджету. І щоб вирішити ці два завдання, було обрано вінілове покриття. Вибір даного матеріалу так само дозволив задовольнити «список бажань» у використанні дерева на стінах в якості декору. Вінілове покриття в даному випадку вдале і тим, що може перебувати як в сухих кімнатах, так і бути частиною мокрої зони. З однією з основних колірних мас підлогового покриття визначилися на перших же етапах проектування.

Також одним із завдань було зберегти 2 зони: кухня-вітальня і спальня, об’єднуючи їх в загальний простір. Класичне поєднання спальної зони з гардеробом, зонований фактурною скляною перегородкою і затишним робочим місцем біля вікна – склало особистий простір замовника у реалізованому дизайні квартири. Для вечірніх переглядів фільмів був запланований проектор під стелею із висувним екраном. Грубе чорне узголів’я ліжка, яке є найактивнішим композиційним елементом спальні, оформлено підсвічуванням по периметру, для створення затишної вечірньої атмосфери, при перегляді фільмів, так як приглушене світло за узголів’ям ліжка не заважатиме перегляду.

Спільний простір ділиться на 2 зони: диван для ігор на приставці в зоні ТВ і кухня з напівбарною стійкою, яка є продовженням стільниці. Для візуального зонування ми вдалися до двох методів: це полубар, який розділяє кухню і зону відпочинку і облицювання стіни за телевізором: частина стіни навпроти кухні пофарбована в темний колір, а частина стіни за телевізором виконана у вініловому покритті під дерево. Кухня в темно-асфальтовому кольорі з додаванням дерев’яних елементів і вбудований холодильник, посудомийка для спрощення побуту. Фасад з підсвічуванням в частині кухні, з боку зони відпочинку, створює лаконічний перехід від кухні до дивану.

Вікна в зоні вітальні із заниженим підвіконням дозволили нам створити додаткову площину, щоб присісти або поставити чашку з кавою. Радіатори і підвіконня зашиваємо меблевими панелями, залишаючи радіаторам решітку для повітряних потоків. Поєднавши цю конструкцію з полицею під телевізор, отримали лаконічну, і при цьому скульптурно вагому, значиму меблеву домінанту, яка об’єднала простір. Затишний дизайн квартири сприяє відпочинку, релаксу, розміреному життю, а вечорами можна в цілковитому комфорті насолоджуватися видом на сучасну Оболонь, попиваючи теплий чай, сидячи на підвіконні, своєю новенькою кухні-вітальні.

Одним з рішень для збільшення простору квартири в фешенебельному ЖК було відмовитися від штор на користь дерев’яних жалюзі, які вдало вписалися в загальну картину.

Санвузол виконаний в двох основних матеріалах: керамограніт графітового кольору і вініл, як підлогове покриття і декоративна стінка в душі. Реалізований дизайн квартири в Києві має основний композиційний елемент в санвузлі у вигляді декоративної навісної стіни, виконаної з ГКЛ і підсвічуванням по периметру, що створює ефект відірваності від стіни. Зверху над конструкцією монтується красива чорна горизонтальна рушникосушка. Також в санвузлі розташовується пральна машина, а над нею тумба для брудних речей та побутової хімії, відірвана від пральної машини, щоб додати простору у вбиральні. Для гігієнічних засобів в душі було встановлено підвісну полицю, виглядає вона дуже легко і композиційно доповнює стіну, у якій встановлена пральна машина.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.