Кількість кімнат: 4
Площа: 104 м2
Рік: 2020
Завдання

Дизайн дворівневої квартири в ЖК «Комфорт таун» припускав безліч завдань:

Майбутній ремонт повинен бути з адекватним бюджетом. Заливка бетонних додаткових перекриттів для збільшення площі другого поверху, де розмістяться дитячі кімнати.

Змінити розташування сходів на другий поверх, щоб замість однієї кімнати отримати дві. Розробити конструктивні рішення, за якими буде вирізаний отвір в бетонному перекритті і посилення нового сходового отвору.

Максимальне використання тераси під зону відпочинку з барбекю, збільшення віконного отвору і виходу на терасу.

Дизайн квартири повинен бути в першу чергу ергономічним. Базові кольори - нейтральними, але обов'язкові яскраві акценти, щоб зробити інтер'єр особливим, відмінним від безлічі інших.

ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ:

Григорій та Ірина, замовляючи дизайн, ще не знали, хто буде вести будівництво і ремонт їх новенької дворівневої квартири. Але вже в кінці проекту розуміли, що дизайн і ремонт виконуватиметься одним дизайн-бюро, тоді і авторський нагляд набагато активніше, і відповідальні роботи, пов’язані зі змінами в конструктивних рішеннях, більш продумані і безпечні. Так що стартом були заливка додаткових перекриттів, вирізання та посилення сходового отвору і нове планування квартири, в якій перший поверх зайняли загальна зона і батьківська спальня, гардероб, дитячий і батьківський санвузли, а на другому поверсі вийшли дві дитячі кімнати, які спочатку будуть спальнею і ігровою, а згодом двома окремими спальнями.

Центральну роль інтер’єру квартири займає модний дизайн сходів, яким було дозволено бути ще і найяскравішим елементом інтер’єру. Її ми відлили з бетону, дуже стильно закруглили всі кути з радіусом 20 мм, і плануємо залишити її в бетоні, обробивши потім промисловою зносостійкою фарбою. Такі сходи будуть і бюджетним рішенням, і арт-об’єктом одночасно. Той випадок, коли дизайн і ремонт переслідують одну мету-мінімізувати ресурс, при цьому отримавши максимальний результат.

Також дуже важливо було спроектувати функціональну і містку кухню, так як Григорій захоплюється кулінарією. Тому в проекті з’явився острів з безліччю місць зберігання для приправ і овочів, винним холодильником і прихованим місцем для кулера з водою.

Щоб талант Григорія побачив весь світ – в зоні кухні передбачено професійне освітлення для відеозйомки в домашніх умовах.

З приємних фішок функціональних рішень в дизайні квартири – сушильна шафа для білизни в батьківській ванній, яка вміщує ще пральню. Стіни другого поверху, які виходять на друге світло вітальні, передбачено виконати зі скла, що дасть більше світла мансардній зоні і полегшить погляд з першого поверху, а значить, візуально розширить простір. Щоб зробити дитячі кімнати рівнозначними по площі, в одній з них спроектований вихід на додаткову ділянку з сіткою, розташовану над передпокоєм. Тут зручно лежати, грати, читати книги.

Вхід у санвузол господарів було вирішено зробити із спальні, візуально приховавши його дзеркальною частиною великої гардеробної шафи з бібліотекою.

І нарешті, колірні рішення: поєднання жовтих сходин із зеленою кухнею, синя спальня і санвузол, жовті елементи дитячої, що перегукуються з видом з вікон, – ризик переграти великий, але при цьому простежується і єдиний стиль простору, і смілива неординарність з творчим характером господарів. Все вийшло сучасно, в трендовій колористиці, функціонально і ергономічно. До реалізації проекту квартири зі сходами орієнтовно півроку, і відразу після комплектації меблями і декором представимо реалізацію дизайн-проекту в фото, і ви зможете порівняти дизайн проект, ремонт та комплектацію у всіх його деталях.

На прикладі цієї дворівневої квартири стає очевидно, що ціна дизайн проекту повністю виправдовується результатом, додаткової житловою площею та зекономленими коштами.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.